Dag van de Koffie – Koffiebrownie met koffieglazuur
- oktober 6, 2020
Recept voor overheerlijke Koffiebrownies met koffieglazuur. De ideale manier om, naast je bakje koffie, de dag van de Koffie te vieren!
Benodigheden Koffiebrownies
– 225 gram roomboter
– 100 gram pure chocolade (liefs 54%)
– 125 gram patent bloem
– 15 gram cacaopoeder
– ½ tl zout
– 290 gram kristalsuiker
– 130 gram (sterke) koffie/espresso
– 2 stuks eieren
Boter of olie om de vorm in te vetten
Benodigdheden glazuur:
– 250 g poedersuiker
– 4-5 el koffie
Decoratie
– Cafe noir koekjes
– Mokkaboontjes
Materialen:
– Brownievorm (19x29x4)
– Kwast
– Hittebestendige kom
– Mengkom
– Handmixer of keukenmachine
– Pan
– Mixer
– Bakpapier
– Garde
– Spatel
Bereidingswijze
Stap 1:
Verwarm de elektrische oven voor op 180˚C (hetelucht 160˚C). Vet de brownievorm in met boter of olie en leg een stukje bakpapier op de bodem.
Stap 2:
Zet de koffie en laat het afkoelen. Breek de chocolade in stukjes. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie. Dat wil zeggen in een hittebestendige kom die je plaatst op een pan op het fornuis. Vul de pan met een laagje water en verwarm dit. De kom mag het water niet raken. Meng in een andere kom het zout, bloem en cacaopoeder door elkaar.
Stap 3:
Klop de eieren met de suiker in 5 minuten op de hoogste stand met de mixer tot een luchtige massa. Spatel dan de koffie en het gesmolten chocolade mengsel door het eimengsel. Roer vervolgens kort het bloemmengsel erdoorheen met een garde. Schep het beslag in de vorm en bak de brownie in ongeveer 40 minuten gaar.
Stap 4:
Laat de brownie goed afkoelen. Meng voor de koffieglazuur de poedersuiker met 4-5 eetlepels afgekoelde koffie. Verdeel het glazuur over de brownie en decoreer de brownie naar wens met de cafe noir koekjes en mokka boontjes.
Geplaatst door
Categorie
Inspiratie