Skip to content

Inzameling spelletjes tegen verveling

Terwijl de samenleving stap voor stap weer open gaat, blijft de wereld voor sommigen onder ons noodgedwongen klein. Door het verplicht afstand houden, zijn mensen met een verstandelijke beperking nog lang niet allemaal in de mogelijkheid hun werk en leven buiten de deur op te pakken. Daarom zamelt het initiatief ‘Veel Liefs’ t/m 15 juni door heel Nederland duizenden spellen en puzzels in.

Gedwongen thuisblijven
Het wordt voor de meesten een zomer thuis, op hun woon- of verblijflocatie. Dat gedwongen thuisblijven gaat het initiatief ‘Veel Liefs’ voor hen gezelliger maken. Extra belangrijk omdat het juist voor deze groep de afgelopen maanden al zwaar genoeg is geweest. Eén van de initiatiefnemers, Femke Riel, vertelt “Mijn zwager Derk, met syndroom van Down, kan nog maar heel beperkt naar de dagbesteding. De 1,5 meter is daar niet werkbaar en bovendien is er geen vervoer, omdat ze nog niet samen in een busje mogen.”

Spelletjes en speelgoed
‘Veel Liefs’ heeft de afgelopen tijd al met succes inzamelingsacties gehouden in de regio Friesland, Amsterdam, Nijmegen en Utrecht. Nu is het vrijwilligersteam met man en macht aan het werk voor Philadelphia Zorg, een landelijke instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. ‘Veel Liefs’ gaat vanaf 16 juni 500+ locaties van Philadelphia verblijden met een verrassingsbox. Dat is een doos gevuld met spellen, puzzels, (buiten-)speelmateriaal en lekkers om bewoners een hart onder de riem te steken deze zomer.

Hulp gevraagd
Alle hulp vanuit heel Nederland is hard nodig bij deze uitdaging. Er zijn duizenden spullen nodig om de 500+ boxen te kunnen vullen.

·         Heb jij als particulier nog spellen, (buiten-)speelmateriaal en puzzels over die je kunt schenken?

·         Kun jij als bedrijf een bijdrage leveren in spullen of heb je een klein budget waarmee je deze spullen kunt schenken?

Breng dan t/m 15 juni de spullen naar één van de Postillion Hotels. Dat kan in Amersfoort (Putten), Amsterdam, Arnhem, Deventer, Dordrecht, Utrecht (Bunnik) of Rotterdam (WTC). Zit geen van de hotels bij jou in de buurt, maar wil je wel meedoen? Kijk dan op https://www.veel-liefs.nl/projecten/philadelphia voor andere inzamelpunten en de lijst met spullen die nodig zijn.

Als je als bedrijf wil helpen in de vorm van spullen en/of een donatie, neem dan contact op via https://www.veel-liefs.nl/contact.

Deel dit initiatief
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Geplaatst door

Categorie

Zorg en overheid

Foto's video's

Meer