Skip to content

Movember scones

Movember staat in het teken om de gezondheidsrisico’s van mannen bespreekbaar te maken. Laat deze maand niet alleen je snor groeien, maar bak ook deze heerlijke Snor Scones om meer bewustzijn te creëren binnen familie en vrienden.

Benodigheden Snor scones
– 40 gram roomboter
– 225 gram zelfrijzend bakmeel
– 30 gram suiker
– snufje zout
– 110 ml (karne)melk
– extra (karne)melk om mee te bestrijken

Decoratie
– 200 ml slagroom
– 200 gram chocolade druppels (melk of puur)
– verse aardbeien

 

Bereidingswijze

Stap 1:
Verwarm de elektrische oven voor op 220°C (heteluchtoven 200°C)

Stap 2:
Doe het zelfrijzend bakmeel samen met de klontjes boter in een kom. Wrijf de boter tussen je vingertoppen door het meel, het wordt dan een beetje kruimelig. Roer suiker en zout er doorheen. Voeg als laatst de melk toe en roer dit met een vork of mes door tot je een klonterig mengsel krijgt. Met de hand kneed je het verder tot een soepel en zacht deeg.

Stap 3:
Bestuif het werkblad met bloem. Vorm voorzichtig een bal van het deeg. Druk op rol het deeg uit tot 1 cm dik. Steek met de steker snorren uit het deeg. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ander ei los en bestrijk hier de snorren mee. Bak de scones in 12-15 minuten op 220 graden.

Stap 4:
Breng 200 gram slagroom aan de kook. Schenk de slagroom over de chocolade druppels. Meng alles goed met een garde tot een glad geheel.

Stap 5:
Dip de scones in de chocolade ganache. Serveer met verse aardbeien.

Tip: geen (snor) koeksteker in huis? Zoek een (snor) sjabloon op internet en print deze uit. Knip de sjabloon uit, leg deze op het deeg en snijd het sjabloon uit het deeg.

 

Deel dit initiatief

Geplaatst door

Categorie

Inspiratie

Foto's en video's

Meer initiatieven