Skip to content

Sinterklaas banketletter

Om Sinterklaas nog smakelijker te maken!

2 stuks

Ingrediënten:

  • Poedersuiker als decoratie
  • 600 gram amandelspijs (bv. Dr. Oetker)
  • 2  eieren (1 ei voor de spijs en 1 ei om te bestrijken)
  • 1,5 tl kaneel
  • 70 gram pecannoten
  • 1 rol vers bladerdeeg (bv. Tante Fanny)
  • 20 gram amandelschaafsel
  • 1-2 el abrikozenjam

 

Benodigdheden:

  • Handmixer of keukenmachine
  • Bakpapier
  • Kwastje
  • Pan
  • Bereidingswijze

 

Stap 1:

Verwarm de elektrische oven voor op 220˚C (hetelucht 200˚C).

Meng met de mixer op de laagste stand de amandelspijs, 1 ei en kaneel door elkaar. Hak de pecannoten grof. Kneed de pecannoten door het spijs. Verdeel het spijs in tweeën en rol er twee pillen van ongeveer 30-35 cm van.

Stap 2:

Rol het bladerdeeg uit en snijd de plak in de lengte door de helft. Kluts het andere ei in een bakje los. Bestrijk met een kwastje op beide plakken wat ei. Leg op elke plak een rol met amandelspijs. Klap de beide zijkanten naar binnen. Bestrijk op het gedeelte wat naar binnen is geklapt nog wat ei. Rol het bladerdeeg op en zorg dat de hele rol met spijs bedekt is met bladerdeeg. Doe dit ook met de andere plak bladerdeeg met spijs. Leg de banketstaaf op een bakplaat met bakpapier en vorm van beide banketstaven een letter. Bestrijk de letters met ei. Bak ze dan in ongeveer 25-35 minuten goudbruin en gaar.

Stap 3:

Laat de banketletters goed afkoelen. Rooster de amandelschaafsel goudbruin op bakpapier even kort in de oven. Verwarm wat abrikozenjam in een pan. Bestrijk met een kwastje wat abrikozenjam op de banketletter en strooi er de amandelschaafsel overheen. Decoreer de letters dan naar wens met poedersuiker.

 

 

Deel dit initiatief
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Geplaatst door

Categorie

Inspiratie

Foto's video's

Meer