Vaderdag Biercake
- juni 18, 2020
Zondag 21 Juni is het Vaderdag en is het tijd om hem te trakteren op deze heerlijke biercake.
Gebruik voor het recept zijn favoriete pilsje om de cake nog lekkerder te maken.
Ingrediënten cake
– 220 gram donkere basterdsuiker
– 85 gram roomboter (kamertemperatuur)
– 2 eieren (kamertemperatuur)
– 340 gram patentbloem
– 7 gram bakpoeder
– ½ tl zout
– 180-200 gram pure chocolade
– 180 gram bier
– Boter of zonnebloemolie voor het invetten van de vorm
Ingrediënten topping
– 100 gram slagroom
– 100 gram pure chocolade
Benodigdheden
– Hittebestendige kom
– Handmixer
– Mengkom
– Spatel
– Cakevorm (25 cm)
– Pan
Bereidingswijze
Stap 1:
Verwarm de elektrische oven voor op 160˚C (heteluchtoven 140˚C). Vet de cakevorm in met boter of olie. Smelt 140 gram pure chocolade in een hittebestendige kom au bain-marie. De kom mag het water niet raken.
Stap 2:
Klop de boter samen met de suiker met een mixer 5 minuten op de middelste stand. Voeg dan de eieren toe en klop het op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig mengsel. Meng de bloem, bakpoeder en zout door elkaar. Voeg het bloemmengsel toe aan het eimengsel en meng het geheel op de laagste stand tot een homogene massa. Wanneer de bloem niet meer zichtbaar is, voeg dan de gesmolten chocolade toe. Voeg als laatste beetje bij beetje het bier toe en meng tot een egaal beslag.
Stap 3:
Hak 40-60 gram pure chocolade in stukjes en spatel het door het beslag. Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake in ongeveer 60-70 minuten gaar. Laat de cake goed afkoelen.
Stap 4:
Breng voor de chocolade topping 100 gram slagroom aan de kook. Hak 100 gram pure chocolade in stukjes en giet de hete slagroom erop. Roer dit tot een gladde massa. Laat dit even afkoelen zodat het iets dikker wordt en giet het over de afgekoelde cake. Decoreer de cake eventueel nog met gehakte nootjes.
Geplaatst door
Categorie
Voeding en sport