Skip to content

Wereld Kokosnoot Dag – Kokosmakronen recept

Vier de ‘Wereld Kokosnoot Dag‘ met deze heerlijke zelfgemaakte kokosmacronen!

Basis ingrediënten
– 115 g geraspte kokos
– 115 g kristalsuiker
– 2 eiwitten

Variatie 1
– 70 g marsepein (Voilà)
– 60 g pure chocolade (in stukjes)

Variatie 2
– 50 g pure chocolade stukjes
– 50 g melk chocolade stukjes
– 50 g witte chocolade stukjes

Variatie 3
– 30 g gehakte hazelnoot
– 40 g gehakte pecannoot
– 40 g gehakte amandel

Benodigdheden
– Kom
– Lepel
– IJstang
– Bakplaat met bakpapier

 

Bereidingswijze

Stap 1:
Verwarm de elektrische oven voor op 170˚C (hetelucht 150˚C).

Stap 2:
Doe de geraspte kokos, eiwit en suiker in een kom en roer het met een lepel goed door elkaar. Voeg eventueel de extra toevoegingen voor de variaties toe en roer dit goed door elkaar.

Stap 3:
Schep met een ijstang van het kokos mengsel halve bolletjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak de kokosmakronen in ongeveer 20 minuten goudbruin. Laat de kokosmakronen vervolgens goed afkoelen.

 

Deel dit initiatief
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Geplaatst door

Categorie

Inspiratie

Foto's video's

Meer